Meteen naar de inhoud
Home » Magic Wintercircus stelt de Winter uit

Magic Wintercircus stelt de Winter uit

Had het Magic Team eindelijk de directeur zo ver… gaat het Magic Wintercircus toch niet door.

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rondom het Corona-virus en het aantal besmettingen heeft de directie van het Magic Wintercircus besloten om de komende kerstvakantie geen voorstellingen te geven. Mensen met kaarten krijgen het volledige bedrag terug. Uiteraard ook de servicekosten, daar heeft men immers wettelijk recht op. 

Het Magic Circus kan echter toveren en heeft daarom besloten om de winter te verplaatsen. Vanaf voorjaar 2022 zal Magic Circus zijn Magic Wintercircus op meer dan 50 locaties door heel Nederland presenteren. In een heerlijk verwarmde tent. Ook in de zomer. 

Magic Circus wordt veel bezocht door families. Zo’n 38% van de jaarlijkse bezoekers is jonger dan 12 jaar. Kinderen blijken steeds meer een bron van verspreiding van het Coronavirus te zijn. Magic Circus wil graag mensen van alle culturen en rangen en standen verbinden rondom een piste vol vernieuwende circuskunst. Tot dusver is er geen enkele besmetting aan het bijwonen van een voorstelling in onze geventileerde circustent te relateren. Toch is Magic Circus van mening dat bij de huidige kennis en onzekerheid over de besmettelijkheid van de omikron-variant het beter is even af te wachten tot er meer bekend is. 

Het kabinet sluit de basisscholen en raadt grootouders aan om (klein)kinderen niet te knuffelen en in de eigen bubbel te blijven. In een dergelijk zorgelijk klimaat vinden wij dat Magic Circus zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen. Sociale betrokkenheid en de samenleving vinden wij belangrijker dan het missen van applaus en inkomsten. Een onprettige, doch noodzakelijke beslissing. Maar met perspectief voor een stralend Wintercircus in het voorjaar van 2022.